Nieuws april 2018

In deze nieuwsbrief

 

    - Cursusnieuws

    - Aankondiging Pinksterexpositie

    - Nieuws in de winkels

    - Praktische aanwijzingen

 

 

Cursusnieuws,

Er is nog plaats op de cursus bronsgieten voor beginners die op zondag 10 juni, zaterdag 16 juni en zondag 17 juni doorgaat. We maken in deze cursus een beeld van ca 3 kg brons. Dag 1 boetseren wasbeeld en aankanalen beeld. Dag 2 bronsgieten en het brons uit de vorm halen. Dag 3  afwerken en patineren van het beeld. Aanmelden kan via info@bickartsupplies.eu of zoals gebruikelijk in een van onze winkels of via een van onze telefoonnummers.

 

 

Pinksterexpositie 2018!

Het is weer zover, de aanmeldingen voor de pinksterexpositie 2018 lopen al weer binnen.

Iedereen is van harte welkom op 20 en 21 mei 2018. Alle cursisten en oud cursisten van BICK zijn welkom om gratis deel te nemen aan deze prachtige expositie. Meld uw beelden direct aan in de winkels, het atelier of via de LINK. Tevens zijn er tijdens deze dagen op willekeurige tijden diverse demonstraties van bijvoorbeeld, beeldhouwen in steen, letterkappen in steen, werken met keramiek, werken met boetseerwas.

Het boek van de vorige expositie BICK in Beek 5 is daar te koop. De prijs is EUR 27,50. 120 pagina's met foto's en gedetailleerde omschrijving van de beelden en de steen die gebruikt is. Formaat 20x25cm paperback in hoogglans uitgevoerd. Publicatiedatum, oktober 2017.

 

 

 

Boek expo 2016

Uitnodiging expo 2018

Nieuw in de winkels; Smeltrubberdit is een op vinylbasis samengestelde smeltmassa, speciaal ontworpen voor het vervaardigen van flexibele mallen, waarin o.a. beton, gips, was, kunsthars etc. gegoten kan worden. Ook objecten met ondersnijdingen kunnen zonder problemen afgevormd worden. Smeltrubber heeft een goede treksterkte en goede zelf lossende eigenschappen; garandeert haarscherpe negatiefmallen en mallen kunnen langdurig bewaard worden. Het materiaal kan meerdere malen opnieuw gesmolten en gegoten worden en is relatief goedkoop. Puntrasp LoScultore 30 cmHandgekapte rasp gemaakt van zeer hard staal, geschikt tot BICK bewerkingsgroep 3 mohs hardheid 4 (bv carrara marmer). Voorzien van degelijk hardhouten hecht, lange levensduur en optimale kwaliteit van "Lo Scultore" De handgekapte tanden van onze rasp zorgen voor efficiënt werken en weinig diepe krassen in uw steen. Riffelrasp LoScultore model A 25 cm Roest vast.De handgekapte riffelraspen van BICK Art Supplies zijn gemaakt in Italie. De uiteinden waar u mee raspt zijn voorzien van handgekapte tanden. De raspen zijn gemaakt van plaatselijk gehard roestwerend staal.  Na het kappen van de tanden wordt het staal van de rasp gehard aan de uiteinden. Deze raspen zijn te gebruiken op steensoorten die een hardheid 4 op de Mohs schaal hebben. Carrara bianco is een steensoort die Mohs hardheid 4 heeft. Op speksteen, albast en serpentijnsoorten zeer goed te gebruiken. Voor een lange levensduur is het verstandig de raspen niet op elkaar te gooien, ze zijn allemaal hard en maken elkaar dus bij verkeerde behandeling bot. Geen staalborstel gebruiken om uw rasp te reinigen, ook dat maakt uw raspen sneller bot! Gebruik hiervoor de messing borstel.Tip: niet alle borstels die een messingkleur hebben zijn messingborstels, soms wordt de staalborstel ook voorzien van een messing coating. Als u zeker wilt zijn koop dan uw messingborstel bij BICK.Met vriendelijke groet,Het BICK Team  

 

 

BICK Nederland: +31 (0)13-5422251

BICK Belgie: +32 (0)14 726904

BICK Art Supplies Belgie Oudelijns 11
2381 Weelde +32 (0)14 726904
info@bick.be
www.bickartsupplies.eu

BICK Art Supplies Nederland

 

Dorpstraat 56 5133 AH Riel (bij Tilburg)

 

+31 (0)13-5422251

info@bick.nl

www.bickartsupplies.eu