Tijdens onze driedaagse workshops maakt u kennis met beeldhouwen en kunt u dieper op de materie ingaan. U kunt na afloop met een afgewerkt beeld naar huis!

 

Beste cursist zomer 2020.

 

Goed nieuws!  De regelgeving is inmiddels zodanig aangepast dat we de cursussen in Weelde definitief door kunnen laten gaan.

 

Vanaf 15 juni 2020 is de grens van België weer volledig open.

 

Hier in Weelde zijn we druk bezig met het organiseren van alle zaken die er komen kijken bij het werken met een groep cursisten. De regelgeving wordt nog met enige regelmaat aangepast. We plannen nu al wel met een scenario voor de situatie waar we nu mee te maken hebben. Ofwel 1,5 meter fysieke afstand, indien dit niet mogelijk blijkt iedereen verplicht met mondmaskers laten werken, of fysieke afscheiding middels schotten. Ook het serveren van de lunch en dergelijke zal op aangepaste wijze plaatsvinden zodat ook dat veilig blijft. Bij slecht weer, als we beide oppervlaktes van atelier en overkapping volledig gebruiken moeten we de ruimte wel zodanig efficiënt kunnen benutten zodat er veilig en verantwoord volgens de op dat moment vigerende regels gewerkt kan worden.

 

Jullie worden bij aanvang van de cursus geïnformeerd over de dan van toepassing zijnde regels. We gaan zeker geen onverantwoorde risico's nemen, daar mogen jullie op vertrouwen. En tenslotte hopen we natuurlijk gewoon op mooi weer........

 

Voor de deelnemers die de (aan)betaling nog niet in orde gemaakt hebben vragen we dat nu in orde te maken.

 

 

Tot binnenkort!

 

 

Cursusplanning Zomercursus Weelde 2020

 

woensdag, donderdag en vrijdag:

 

 1,2 en 3   juli

8,9 en 10 juli

en

15,16 en 17 juli

 

Er wordt gewerkt in zachte tot harde steen. We besteden speciale aandacht aan het gezond en veilig beeldhouwen. De techniek van het steenbewerken is naast het ruimtelijk vormgeven ook een belangrijk aspect van de cursus.

Ook zeer geschikt voor de cursist die verdieping van zijn werk beoogt. Door de langere tijd dat u met het proces van het beeldhouwen bezig bent voegt u weer een belangrijke ervaring toe aan uw kennis en kunde.

De cursus is inclusief het gebruik van de gereedschappen van BICK Art Supplies. Er wordt  in een informele en ontspannen sfeer in de vrije natuur gewerkt op onze cursuslocatie in de plaats Weelde nabij de Nederlandse grens (ca 3 km vanaf Baarle Nassau). In deze rustiek landelijke omgeving krijgt u, mede geïnspireerd door die omgeving, de gelegenheid om in drie dagen tot een afgewerkt beeld te komen.

U werkt tijdens de cursus met onze materialen en gereedschappen. Het grote voordeel daarvan is dat u alles kunt uitproberen en zo een gefundeerde keuze kunt maken als u zelf iets aan wilt schaffen.

10:00 ontvangst met cake en koffie of thee en uitleg over de steenkeuze of over de vorderingen op dag 2 en 3. Daarna gaan we aan het werk. omstreeks 12:30 serveren we een uitgebreide lunch in buffetvorm.  Met diverse soorten salades, brood en beleg hartig en zoet. Ook soep, thee, koffie, melk of karnemelk worden aangeboden. Op een van de dagen bieden we ook nog een typisch streekgerecht aan. Er is de gehele dag fris, thee of koffie aanwezig. Tussendoor bieden we u ook nog vers fruit aan. Omstreeks 15:00 uur serveren we een wijntje of een biertje. Daar hoort natuurlijk een toastje bij met een lekkere salade of Franse kaas.  Om 16:00 stoppen we ermee, ruimen gezamenlijk op zodat we weer fijn aan het werk kunnen de volgende dag.

De cursus kost 210 euro voor 3 dagen inclusief drinken en de heerlijke uitgebreide lunch. De kosten van de steen zijn niet bij de cursus inbegrepen. Voor de cursus heeft u geen vooropleiding of specifieke vaardigheid nodig. De intensieve begeleiding maakt de cursus voor iedereen toegankelijk. We werken met beginners en gevorderden door elkaar, het is onze ervaring dat men elkaar op deze manier inspireert. Het gebruik van veiligheidsmiddelen is verplicht. U moet dan ook zorgen voor een paar beschermende handschoenen, een veiligheidsbril en een stofmasker. U kunt dit pakket bij ons aanschaffen voor ±20 euro. De cursusplanning ziet u bovenaan de pagina.